Sammenligningstjenester på nett for beste forbrukslån

Sammenligningstjenester på nett for beste forbrukslån

Du trenger litt ekstra penger, og lurer på hvordan du får det beste forbrukslånet. Kanskje fortjener du en ferie, nye klær eller en ny TV? Eller så har oppvaskmaskinen blitt ødelagt, og du orker ikke å vaske opp for hånd.

Du skal ta opp et forbrukslån og lurer på hvordan du finner det beste lånet for deg. Den enkleste og beste veien å gå er gjennom en sammenligningsside. Hva er det, lurer du kanskje på? Det skal vi gå nærmere inn på nedenfor. Først skal vi se på hvem som kan søke og hva det er viktig å huske på ved et forbrukslån.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Så og si alle kan søke om forbrukslån, så lenge du er over 18 år. Men det finnes visse unntak. For at banken i det hele tatt skal vurdere søknaden din må du ha dette på plass først:

 • Du må være norsk statsborger for å søke om forbrukslån.
 • Din folkeregistrerte adresse må være i Norge. Her skal du ha vært bodd det siste året.
 • De fleste bankene krever at du er fast ansatt og har en lønn over 120.000,-NOK.
 • For å søke forbrukslån må du være over 18 år. Noen banker krever også at du er over 25 år.
 • Betalingsanmerkninger og inkasso er noe som kan hindre bankene i å vurdere deg. Det finnes banker som gjør unntak, men langt i fra alle.

Så hvis du kan huke av disse punktene er sjansen stor for at du får innvilget forbrukslån.

Hva bør du tenke på før du tar opp forbrukslån?

 • Hvor stort lån skal du ta opp, og hva skal du bruke pengene på?
 • Er rentene på forbrukslånet høye, og hvordan er etableringsgebyret?
 • Når du tar opp et lån må du også betale for renter og gebyrer. Hvis du klarer å betale ned lånet før det avtalte nedbetalingstidspunket, sparer du penger på renter og gebyrer som ellers hadde kommet.
 • Et stort lån har lavere renter enn smålån. Så det er bedre å ta et forbrukslån på 40.000,- NOK enn to forbrukslån på 20.000,- NOK hver.
 • Nedbetalingstid bør du sette på et komfortabelt nivå. Det kan fort bli dyrt hvis du havner bak med regningene dine på forbrukslån. Betaler du kjappere enn avtalt, kan du spare gode beløp på renter og gebyrer du slipper.
 • Det kan være lurt å sammenlikne forbrukslån hos forskjellige aktører. Da får du flere tilbud, og kan velge det som passer deg best. Dette punktet er det viktigste. Vi skal se nærmere på det nå.

Sammenlign beste forbrukslån

Du kan velge å søke hos diverse banker på egenhånd. Dette er tungvint og tar tid. Derfor kan det være lurt å bruke en sammenligningsside, som kan hjelpe deg. Disse sidene har avtale med forskjellige banker, og kan derfor innhente gode tilbud til deg raskt.

Dette gjør det svært enkelt for deg som kunde. Det kan være lurt å kun søke på en av sidene, for så å vente på tilbud. Søker du på flere kan de se på deg som desperat, noe som kan påvirke lånet. La oss si at du søker forbrukslån gjennom Sambla. Du legger inn hvor mye du ønsker å låne, og hvor lang nedbetalingsplan du ønsker.

Deretter sender de søknaden din, til sine samarbeidspartnere. Bankene ser over informasjonen din, og velger om de vil gi deg et lån eller ikke. De bankene som ønsker deg som kunde svarer til Sambla med å sende tilbud til dem. Deretter tar Sambla kontakt med deg. Så får du en lenke du kan trykke deg inn på, hvor tilbudene du har mottatt ligger. Her kan du sammenligne tilbudene, og velge beste forbrukslån for deg og fine kriterier.

Hva er viktig å tenke på før jeg velger forbrukslån?

Hvis du har mottatt flere tilbud fra banker, er det ikke alltid lett å vite hvilket du bør velge. Derfor gjør sammenligningssidene det lett for deg, ved å legge alle tilbudene på en side. Dette gjør at du enkelt kan sammenligne tilbudene. Det er viktig å sjekke renten på lånet, etableringsgebyr, termingebyr og nedbetalingsplan. En god huskeregel er at jo lavere renten er, jo rimeligere er lånet for din del. Er det høy rente kan det bli mye penger i det lange løp.